Provoz ordinace během vánočních svátků 2020

17.12.2020 12:52

 

Do 22.12. ordinujeme normálně.

  • 23.12. dovolená, zastupuje dr. Hronza zde na poliklinice, tel. 568 808 317. Recepty na léky a žádanky na PCR testy na koronavirus u pacientů s příznaky napíšu já - obracejte se na mě e-mailem.
  • 28.12. ordinujeme 8-11 h
  • 29.12. ordinujeme 8-11 h
  • 30.12. dovolená, zástup není stanoven, běžné potíže vyřešíme u nás v ordinaci následující den, v případě nouze se obracejte na ambulance v nemocnici
  • 31.12. ordinujeme 8-10 h

V případě podezření na onemocnění COVID-19 během svátečních dnů zůstaňte prosím doma v karanténě a napište mi na mail   dr.mackova.marketa@seznam.cz. Popište mi, jaké máte potíže, nezapomeňte napsat celé jméno a rok narození, uveďte pro jistotu telefon na Vás, zajistím Vám  PCR test na nejbližší volný termín (v Třebíči se testuje 24.12. ráno a pak až od 28.12.). Pozvání na test Vám přijde na mobil jako SMS. Případné neschopenky dořešíme v nejbližší pracovní den – zatelefonujte mi pak.

Připomínám, že COVID se může projevovat jako „chřipka“, „nachlazení“, každý pacient s kašlem, zvýšenou teplotou či horečkou, náhlými bolestmi svalů, kloubů, hlavy, ztrátou čichu či  chuti může mít COVID!

I v případě, že se cítíte zdraví, doporučuji omezit vánoční návštěvy na nezbytné minimum a pokud možno využít antigenních testů zdarma, které se provádějí v Nemocnici Třebíč - informace a registrace na www.nem-tr.cz.

Když místo vánoční návštěvy upřednostníte telefonát či videohovor se svými blízkými, je to nejlepší možný postup, který ochrání lidi, které máte rádi, před COVIDem. Nemoc je nevyzpytatelná a může ji přednášet i člověk, který se cítí zcela zdravý!!! Buďte prosím zodpovědní.

Pokud není zbytí a pojedete navštívit své starší nebo nemocné příbuzné, doporučuji používat respirátor po celou dobu návštěvy - mám vyzkoušeno, že se to dá vydržet, a je to něco, co můžete udělat, abyste nikoho nenakazili nebo se sami nenakazili.  Odmítněte velké rodinné sešlosti – když se vás sejde patnáct, je riziko přenosu nemoci daleko vyšší, než když navštívíte jen sami babičku s dědečkem.

Přeji krásné Vánoce a hodně zdraví a štěstí do nového roku.